Hessu ja FinnishComicsDA

1. Kerro meille ensin vähän, kuka sinä olet?
Olen Hessu, 19-vuotias media-alan opiskelija, taiteilija ja monia muita asioita. Perustin sarjakuvayhteisö FinnishComicsDA:n tammikuussa 2010 ja minut tunnetaan varmaankin parhaiten sen ylläpitäjänä. Tykkään luovasta työstä yli kaiken, oli se sitten mitä tahansa, mutta pääasiallinen ilmaisuväyläni on kuvataide, erityisesti digitaalinen sellainen, sekä graafinen suunnittelu. Aiemmin piirsin sarjakuviakin aktiivisesti mutta se on nyt jäänyt. Luen kuitenkin edelleen paljon sarjakuvia, erityisesti DC Comicsin, Marvelin ja muiden kustantamojen supersankarisarjakuvia.

2. Sinä ylläpidät ja olet luonut DeviantART:iin yhteisön ”FinnishComicsDA”, kertoisitko siitä? Mikä sen idea on, keitä kuuluu ryhmän henkilökuntaan yms.
Joo, kerron mielelläni. FinnishComicsDA on suomalainen sarjakuvan tekijöille ja lukijoille tarkoitettu nettiyhteisö, joka tosiaan perustettiin 25.1.2010. Ryhmä on kasvanut perustamisensa jälkeen tasaisesti ja olen pyrkinyt muun ylläpidon kanssa pitämään ryhmän erittäin aktiivisena ja mukavana paikkana, jossa kannattaa käydä. FinnishComicsDA:n pyörittäminen on alusta lähtien ollut todella palkitsevaa koska ryhmän jäsenet ovat oikeasti iloisia ryhmästä ja he ovat innoissaan mukana eri projekteissa. Ryhmän henkilökuntaan kuuluu itseni lisäksi Sumi, ryhmän alempi johtaja ja toinen vetäjä, sekä liuta editoreita, jotka auttavat mm. ryhmän gallerioiden järjestämisessä.

Haluan nimetä ryhmän editorit tässä, jotta he saavat ansaitsemansa kunnian. Eli editoreihin kuuluvat Volvom, Moonlightelf, HorusOdin, CreativeMidget, Paranormalkid ja Miguli.

Ryhmä aloitti isoimman projektinsa, Jatkomaa-jatkoimprosarjakuvan toukokuussa 2010 ja sai sarjakuvan valmiiksi toukokuussa 2011, eli aika tarkalleen vuoden ajan työstimme tätä projektia, josta tuli ryhmän jäsenille erittäin rakas. Nyt työstämme sarjakuvan jatko-osaa, Jatkomaa 2: Antologiaa. Saatuamme ensimmäisen Jatkomaa-sarjakuvan valmiiksi painatimme sen, ja lehteä voi edelleen ostaa suoraan FinnishComicsilta tai Helsingin Manga Cafésta – sama pätee FinnishComicsin muihin tuotteisiin.

Ryhmän ideana pähkinänkuoressa on se että kaikilla jäsenillä on hauskaa, unohtamatta kuitenkaan vakavampia asioita kuten taiteilijana kehittymistä, oman työn esille saamista ja ennen kaikkea sitä että nuorille sarjakuvantekijöille on vihdoin oma paikka, jossa heitä kunnioitetaan ja jossa he ovat etusijalla. Ryhmään ovat kuitenkin tervetulleita kaikenikäiset ja ikähaitari onkin erittäin laaja.

FinnishComicsin uusimpia juttuja on FinnishComics Street Team, FinnishComics Extra-blogi ja tuleva lehti, Jatkomaa 2 ja Sumin vetämät projektit eli uusien sarjakuvantekijöiden apuprojekti ja sarjakuvakokoelma. Monia asioita siis tapahtuu jatkuvasti!

Ei myöskään kannata missata ryhmän syntymäpäivää 25.1.2012 jonka ympärille kehitämme kaikenlaista mukavaa.

Jatkomaa 2 - juliste

Jatkomaa 2 - juliste

3. Mistä sait idean tällaisen yhteisön tekemiseen?
Muistaakseni idea tuli yksinkertaisesti siitä, että piirsin sarjakuvia ahkerasti vuoden 2010 alussa ja samaan aikaan DeviantArt julkaisi ryhmätoiminnon. Laskin yhteen yksi plus yksi, ja ajattelin että tällaiselle on tarvetta ja jos en perusta ryhmää nyt niin joku muu tekee sen, ja niin olisi varmasti tehnytkin. FinnishComicsDA olisi varmasti hyvin erilainen paikka, jos sen olisi perustanut joku muu. Millä tavalla erilainen, siitähän voi tehdä vaikka sarjakuvan, jos siltä tuntuu. ”What if”-tarinat ovat mahtavia.

4. Mitä kaikkea yhteisön luominen ja ylläpito on vaatinut?
Ainakin yhteisön pyörittäminen on antanut paljon enemmän kuin se on ottanut! Olen saanut tavata mahtavia ihmisiä sekä netissä että livenä ja olen tehnyt asioita joita rakastan, eli graafista suunnittelua, kirjoittamista ja myöskin asioiden suunnittelua ja organisoimista minkä olen ryhmän elinkaaren aikana huomannut olevan erittäin lähellä sydäntäni. Olen muutenkin oppinut paljon asioita itsestäni ja huomannut pystyväni asioihin joita en osannut kuvitellakaan tekeväni aiemmin.

5. FinnishComicsDA laajentaa pikkuhiljaa toimintaansa. Mitä on siis odotettavissa ja/tai suunnitteilla?
Ryhmän toimintaa kuvaa hyvin paljon sanonta ”expect the unexpected”, mutta toivon mukaan hyvällä tavalla. Ryhmältä voi odottaa paljon uusia, tuoreita projekteja, joista kaikki tuskin ovat menestyksiä, mutta toivottavasti antavat jokainen ryhmän jäsen saa jostain projektista jotain irti. Lähiaikoina on tulossa muutama tapahtuma, eli Jatkomaa 2-sarjakuvan julkaisu ja myynnin aloittaminen ja FinnishComicsin kaksivuotissynttärit 25.1. Yritämme myös saada FinnishComics Extra-lehden myyntiin ryhmän syntymäpäivän tienoilla.

Lisäksi itse odotan sitä että 300 jäsentä täyttyy ryhmässä. Silloin kyllä poksahtavat shampanjapullot, luultavimmin kuitenkin kuvitteelliset, mutta kuitenkin. 300 jäsentä on itselleni maaginen ja symbolinen luku, ja voitettiinhan tämänsuuruisella sotajoukolla Persian armeijatkin aikanaan.

6. Piirrätkö itse mitään sarjakuvaprojektia? Jos piirrät, niin mitä?
En piirrä tällä hetkellä, mutta käsikirjoitan kyllä. Kehitän ystäväni Nimibron kanssa uutta DC-sarjakuvauniversumia. Siitä tulee reimagination Transformers-elokuvien tyyliin. Haemme tähän projektiin piirtäjiä, mukaan saa liittyä! Jos jotain lukijaa sattuu kiinnostamaan, kannattaa ottaa minuun yhteyttä.

7. Mitkä ovat tavoitteesi yleisesti piirtämisen saralla, entä yhteisön?
Piirtämisen kannalta haluaisin pystyä taas piirtämään enemmän ja mielellään kehittyäkin vaikka se ei mikään elämäntehtäväni olekaan.

Yhteisön suhteen päätavoitteeni on että saavuttaisimme sen 300 jäsentä, kuten jo mainitsin. Tämän lukuarvon lisäksi haluan parantaa yhteisön toiminnan laatua entisestään ja pitää loistavan yhteishengen yllä. Haluan että ryhmä kasvaa ja kehittyy jatkossakin. Vierivä kivi ei sammaloidu, joten uskon että tämä saavutetaan myös tulevaisuudessa.

8. Kuka on idolisi sarjakuvamaailmassa?
Heti ensimmäisenä tulee mieleen Mark Millar, joka on loistava sarjakuvakäsikirjoittaja. Tulen aina muistamaan hänen Civil War-tarinansa Marvelille. Tietysti myös Stan Leetä ihailen supersankarifanina suuresti. Teräsmiehen luojat Jerry Siegel ja Joe Shuster täytyy myös mainita, samoin Batmanin luoja Bob Kane. Uudemmista tekijöistä ihailen Millerin lisäksi Jeph Loebia ja Tim Salea.

Haluan mainita vielä pari idolia sarjakuvamaailman ulkopuolelta: Steve Jobs, Mike Shinoda, Matt Tybor ja bändinsä The Bunny The Bear sekä kehuttu ja vihattu Mark Zuckerberg.

9. Mitä haluaisit sanoa sarjakuvapiirtäjille?
Heips! Liittykää FinnishComicsiin jos ette siellä vielä ole, se kannattaa. Kaikkea hyvää teille, pitäkää luovuus yllä ja käyttäkää lahjojanne tehden sitä mitä rakastatte. Siihen minäkin pyrin nykyään, tajuttani sen tärkeyden.

About volvom

Hello! I'm amateur comic artist from finland. I love cats, comics, coffee and "dark side" things. Used nicknames are Volvom , Nakayama, Takashi and Kuroakuma (also with 89 end).

Posted on 31 lokakuun, 2011, in Haastattelut and tagged . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: